Vioolllessen


Met kinderen vanaf 6 jaar wordt in het begin veel auditief gewerkt, waarbij de viool- en de stokhouding worden aangeleerd. Ritmische- en gehooroefeningen vormen de basis voor het noten leren lezen. Hierna leren de kinderen de notatie van de vier snaren (G; D; A; E;).

De lesmethode is zo samengesteld dat de kinderen vanaf het moment dat ze de vier snaren kunnen laten klinken (zonder vingers op de snaar!) worden begeleid op de piano. Dus al vanaf de eerste weken krijgen de kinderen een complete muzikale ervaring. Geleidelijk wordt het spelen met vingers geleerd.

De basis van de lesmethode is grotendeels het zelfde bij elke kind, maar omdat iedereen anders is worden individuele aanpassingen toegevoegd.

Bij het kiezen van het speelrepertoire (voordrachtstukken) wordt gelet op de technische en de muzikale ontwikkeling van het kind. De kinderen spelen stukken die ze technisch goed beheersen (dus niet te moeilijk!) en ze leren ook de verschillende muziekstijlen (klassiek, romantiek, etc.)

Er zijn ook mogelijkheden met anderen samen te spelen. Dit bevordert de muzikale en de sociale ontwikkeling van het kind. En het is erg gezellig!

Kinderen vanaf 6 jaar krijgen een half uur les in de week. Later, afhankelijk van het niveau en de wensen van het kind kan de les verlengd worden tot 45 of 60 minuten.

Tarieven: Vioollessen:

  1. · € 1180,- per seizoen voor 60 minuten/week.
  2. · € 885,- per seizoen voor 45 minuten/week.
  3. · € 590,- per seizoen voor 30 minuten/week.

De bedragen kunnen per jaar betaald worden of in 10 maandelijkse termijnen.