Katalin Fuchs


Katalin Fuchs heeft gestudeerd op de Franz Liszt Muziek Universiteit te Boedapest bij Vilmos Tátrai. Zij heeft haar diploma behaald als uitvoerend en docerend musicus. Al tijdens haar opleiding gaf ze vioollessen aan kinderen van de vooropleiding van het Conservatorium en werkte in het Hongaarse Kamerorkest en in het Orkest van de Hongaarse Radio en Televisie. Tijdens haar studie heeft ze masterclassen gevolgd bij André Gertler.

In Hongarije was Katalin de enige die toestemming heeft gekregen om tijdens haar studie naast de viool ook de piano als hoofdvak te studeren. Zij studeerde piano bij Mariann Ábrahám.

In 1988 kwam Katalin in Nederland werken in verschillende orkesten, zoals in het Metropool Orkest, Radio Symfonie Orkest, Radio Kamer Orkest en de Stichting Hoofdstad Operette. Haar vioolstudie heeft zij voortgezet bij Herman Krebbers.

De laatste jaren heeft Katalin zich verder ontwikkeld door middel van de studie psychologie en pedagogiek aan de Open Universiteit en de Hoge School van Amsterdam. Hierdoor is zij in staat om de elementen van de algemene ontwikkeling van het kind in verband te leggen met zijn/haar muzikale ontwikkeling .